Stranice

13. travnja 2020.

Decluttering dekorativne kozmetike

Ovo je prvi put da pišem ovakav post na blogu. Pretpostavila sam da bi ova tema mogla biti nekima interesantna. Da napomenem kako ja redovito čistim svoju kolekciju, stalno nešto bacim ili ako je novo a ne koristim neko vrijeme onda to prodam. Ne volim skladištiti i skupljati stvari, tako da je ovo rijetkost da u komadu bacam toliko stvari. Objasnit ću sve proizvode zbog čega ih se rješavam i što je bio problem kod nekih proizvoda. Pa krenimo! :)


Ako me pratite znate da je na usne stavljam ili hidratantni balzam ili super trajni tekući ruž, kod mene nema onog između. S obzirom da sve balzame puno i brzo trošim, jedini proizvodi kojih se mogu riješiti su tekući ruževi. Pa krenimo redom.
Ofra tekući ruž u nijansi Charmed, koji je trebao po hvalospjevima biti odličan dugotrajni ruž se pokazao kao obični tekući ruž koji se obriše odmah na dodir. Nijansa je lijepa, ali unutra se ruž jako osušio iako mu je onaj intenzivni slatkasti miris ostao isti. Dobra kemija.
Sephora ruž u nijansi 94 je jedan predivni ruž ali sam primjetila da se malo počeo odvajati unutra. Inače moji najdraži tekući ruževi su Sephorini pa nemam ništa ružno za reći o njemu osim šta mi je žao što ga se moram riješiti. 
Wet N Wild Liquid Catsuit u nijansi Give Me Mocha je ruž jako lijepe nijanse ali se s unutarnje strane također počeo odvajati. 
Bourjois Rouge Edition Velvet su za mene najbolji drogerijski ruževi, još nisam našla niti jedne ruževe a da ostave tako svilenkasti osjećaj na usnama. Nažalost kod njih sam uočila da se brže kvare nego ostali, tako se i moj Grand Cru odlučio oprostiti od mene i osušiti se. Ako vas zanima, nekad davno sam pisala recenziju.
Essence zlatni ruž sa šljokicama iz prastare LE Kolekcije The Twilight Saga sam si ostavila kao trebat će mi za nešto šašavo, nekakvo maskiranje... Ne, nit se maskiram, nit bi ovo čudo stavila na usne.
Essence Liquid Ink vodootporni tuš za oči mi se ušuljao u ovu kategoriju za usne bez da sam skužila, ali nema veze. Inače odličan tekući tuš ali kako ja tuš ne koristim skoro nikad onda nema smisla da mi stoji već dugo vremena. Nekada prije sam koristila tuš, ali sada već zadnje 3 godine sigurno ga nisam stavila. Inače to je moj najdraži tuš ikad bio, evo i recenzije.
RiRe ruževe sam već recenzirala i stvarno su odlični, ali kako sam ja u žurbi uvijek sa šminkanjem, prestala sam ih koristiti zbog njihovog super kratkog aplikatora gdje nekad niti ne vidim rub usana. Ovo je zadnji primjerak od kojeg se opraštam, točnije nijansa Pink Brown.
Kiko Unlimited Double Touch tekući ruževi se nisu bas proslavili kod mene, dosta su mi isušivali usne i nisu mi baš sjeli. Osim prozirnog sjajila koje je top. Na slici su nijanse 103 i 120.


Dolazimo do kategorije sa pigmentima. Ne znam ako se netko sjeća davnih dana kada su pigmenti bili IN jer još na tržištu nisu postojala super pigmentirana sjenila, pa smo svi močili pigmente i bili ponosni kako izgledaju cool. Već sam dosta pigmenata pobacala još prije, ovi su jedini koji su mi ostali u nadi da ću ih otvoriti. I nisam, zato idu pa-pa.
Ne bi nikad vjerovali da ovi pigmenti u čašicama su ubiti NYX pigmenti, koji vjerojatno niti ne postoje više, vjerojatno su zamijenjeni nekim novim primjerima iz sadašnjeg doba. Vjerno sam im čak naručila spremnike sa E-baya za skladištenje. Na slici su Fanta, Rust, Sky Pink, Nude, Pink Pearl i Oro.
Ostatak su Essence pigmenti koje smo isto već odavno zaboravili da su postojali. Dva su čak iz LE kolekcije Tribal Summer u nijansama Inti Nika i Copper Earth. Treći pigment je bio iz njihove stalne podstave a nijansa je Be My Brightsmaid.


Sad ide na red kategorija svega i svačega. 
Ovdje imamo Eylure ulje za obrve koje mi nikako ne paše i samo ga prebacujem s jednog kraja prostorije na drugi i nema više smisla jer mi se uopće ne sviđa. Znam da ovaj proizvod se još uvijek prodaje pa ako želite zaljepiti obrve i mirisati na ružmarin na 2 metra daljine, samo izvolte.
Ova dva laka su iz neke LE božiće Kiko kolekcije u nijansama 01 i 02. Boje su stvarno predivne, ali zeznuli su skroz po pitanju aplikatora (kistića) koji je neki trokutasti i stvarno ne znam kome je samo palo na pamet da tako nešto izmisli. Veliki ne!
Kiko lak u nijansi 081 je moja najdraža nijansa laka ikad! Imam već dva nova pa je vrijeme da se riješim ovog skoro pa praznog jer se počeo polako sušiti.
Kiko šiljila bacam iz razloga jer sam ih nagomilala. Inače kod njih kad kupite olovku dobite uz nju i šiljilo, ali kako je olovka jako tanka, ovo šiljilo je namijenjeno samo njoj, nažalost ne mogu ga koristiti za ništa drugo. Pa zbog toga viškovi idu u smeće.


Zadnja kategorija su olovke. Mrzim kad mi se nakupi nekoliko olovaka i onda ih godinama samo gledam i gledam... Odlučila sam riješit se velike većine jer ne koristim olovke za usne tako često, a od olovki za oči koristim samo crnu kad trebam.
Od olovki za usne tu su Essence Ultra Last u nijansi 03 Wine Lips koja je odlična ali nije nijansa koju baš nosim, zatim imam dvije Longlasting olovke u nijansama 05 Lovely Frappuccino i 11 Be A Game Changer.
Od olovki za oči opraštam se od Maybelline Master Drama koja je odlična ali isto tako prastara i dvije Essence olovke od kojih Extreme Lasting u nijansi 01 Blacklove i Essence Gel u nijansi 06 Cocoa Bean.


Htjela bih za kraj samo napomenuti kako ja ne dobivam kozmetiku na poklon i sve što imam kupila sam si svojim novcima, zato ovo bacanje kozmetike još više boli. Naučila sam se s vremenom, neovisno to što godinama imam blog, da se moram kontrolirati u kupnji, ne se vezati za kozmetiku i riješiti se viška koji ne koristim (bilo u smeće ili prodajom stvari koje su nove).

Kako vi postupate sa svojom kozmetikom? Jeste li vezani za nju ili redovito čistite viškove? :)

Kiss
Talisha

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...