Stranice

19. prosinca 2016.

Kako kupovati robu preko interneta?

Došla sam na ideju ovog posta jer sama kupujem jako puno robe preko interneta. Volim si uzeti vremena i pregledavati sve stranice koje me zanimaju. Moram priznati da mi je to čak zanimljivije nego obilaziti dućane. Naravno da dućane koje volim i nemaju webshop moram obilaziti, tako da se ipak krećem :D
 
Ako me pratite već dugo znate da sam veliki ljubitelj tenisica i njih najčešće kupujem preko interneta uz svu ostalu robu, torbe i nakit.


  
Neovisno ako ste novi u tome ili već pravi znalac internet kupovine, htjela bih podijeliti sa vama neke osnovne stvari koje će vam omogućiti da lakše kupujete preko interneta. Pa, krenimo :)

1. Ne radite impulzivne kupnje! Dajte si vremena kod odabira robe i sve dobro pregledajte. Obavezno prije nego vam nešto zapne za oko pretražite ormar da provjerite ako se nešto tako slično već ne nalazi u vašem ormaru. 

2. Prije nego potrošite pola dana na odabir robe i ubacivanja u košaricu, provjerite troškove dostave sa stranice na kojoj surfate i gdje se šalju paketi. Meni se desilo nekoliko puta da sam se nabrijala na neku stvar i onda skužila kako ta stranica uopće ne šalje u Hrvatsku. Koja tuga!

3. Kada smo već kod troškova dostave, imajte na umu koje je podrijetlo stranice jer se za Hrvatsku paketi iz Europske Unije ne carine. Ukoliko naručujete iz Amerike ili Kine budite oprezni da vas ne bi iznenadila carina za iznos preko 160 kn.


4. Prije nego platite potražite po internetu ako ima kakvih kupona vezanih za stranicu sa koje kupujete. Nikada se ne zna, možda naletite na neki kod za popust.

5. Kako odabrati veličinu robe? Vjerojatno već okvirno znate koja ste veličina, no da bi kupovina bila sigurnija potražite tablice sa veličinama na stranici i mjere same robe. Još bolje ako stranice imaju robu prikazanu na modelima i pored toga još piše koje je visine model. Obavezno si izmjerite dijelove tijela koji su navedeni u tablicama i nećete imati problema kod odabira.


6. Ukoliko stranica nudi recenzije ljudi koji su tu robu već kupili i ostavili svoje mišljenje, obavezno sve pročitajte jer nekada vas to može spasiti od kupovanja krivog broja.

7. Što kada je na internetu dobra prilika, a vi zbilja niste sigurni koji broj nosite jer to do sada niste nikada kupili? Meni se to najčešće dešava sa sportskom robom ili tenisicama, no ja imam svoju taktiku. Odem u trgovine sa sportskom robom koje imaju samoposlugu i isprobam od marke koje tražim sve što me zanima i potom sve veličine i potrebne informacije zapišem u mobitel. Ista stvar je i za tenisice ili neku drugu obuću jer ako niste sigurni radije odite u neki dućan i probajte nešto slično nego da kasnije morate vraćati kupljenu robu poštom nazad u zemlju iz koje ste to kupili. 

8. Kupili ste, pazili ste na mjere i svejedno nije došlo ono što ste očekivali ili vam ne stoji kako ste zamislili? Nema problema, uvijek možete tu robu pokloniti nekome ako nije puno koštala ili ju možete prodati. Njuškalo, Moje Krpice, Forum.hr… Samo su neke od mogućnosti gdje možete prodati robu i povratiti si novce za ponovljenu kupnju broja koji vam više paše :)


I to je to :) Podijelila sam s vama neke stvari koje sam i ja naučila tokom dugogodišnjeg kupovanja robe preko interneta. Imate li vi meni nešto za preporučiti? :)

Sve slike iz ovog posta preuzete su sa interneta.

Kiss
Talisha

Broj komentara: 10:

  1. Ja najčešće kupujem preko eBaya.
    S ostalim stranicama nemam iskustva. Na ovome sam nekako kao na domacem teritoriju. 😁

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ebay je meni za razno razne stvari i sitnice, ali robu koju sam tamo kupovala uvijek mi je dolazila 2 broja manja tako da sam odustala :( najcesce kupujem sa raznih stranica, pogotovo one iz UK

      Izbriši
    2. Meni je dosad sve ok stiglo. Ne mogu se pozaliti.
      Ali nikako da se odvazim na kupnju i s drugih stranica.

      Izbriši
    3. probaj, meni je to stvarno puno bolja opcija :)

      Izbriši
  2. Otkad sam počela kupovati onnline više me nema u dućanima...hhehe...totalni ovisnik....Al kupujem samo kozmetiku... I to stalno....naravno prije se dobro informiram o proizvodu i onda krećem u akciju...totalna ovisnost....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe ja kupujem sve i svasta, od odjece, obuce, kozmetike, tehnike i ebay naravno one sitnice neke koje nigdje ne mogu naci, tako da znam kako ti je :D

      Izbriši
  3. Imam ja da pitam koje sajtove preporučuješ za poručivanje šminke i kozmetike, po mogućnosti da prima PayPal? :) Inače je sve lepo sročeno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :) kozmetiku narucujem sa kiko, feelunique, roses beauty store, iherb, beautybay, zoeva, rose rose korea, nabla... to je nekako ono sto sam u zadnje vrijeme koristila :)

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...