Stranice

25. svibnja 2017.

8 savjeta za ugodnije brijanje osjetljive kože




1. Osjetljiva koža je zahtjevna zato dobro birajte pjenu ili gel za brijanje. Pjene za brijanje za žene najčešće su namijenjene koži nogu i mogu biti previše agresivne za intimno područje. Ukoliko ne možete naći adekvatnu pjenu za intimno područje, probajte sa pjenama za brijanje za muškarce. Namijenjene su za područje lica, pa samim tim su više za osjetljivu kožu nego pjene za noge. Muškarci se briju skoro svaki dan pa samim time potrebno im je nešto što ih neće nadraživati.

2. Kao što je pjena za brijanje za muškarce dobra opcija, tako su i britvice za muškarce bolje jer više prate linije tijela pošto su prilagođene za lice i bradu. Mislim da nikome nije u interesu hodati okolo sa porezotinama, zato investirajte u dobru britvicu pogotovo kada se radi o intimnom području.

3. Intimno područje uvijek brijte prema dolje, u smjeru rasta dlačica. Nikada ovo područje ne brijte u suprotnom smjeru jer ćete kao rezultat dobiti cijelo područje puno crvenih prištića.

4. Prije brijanja priuštite koži dobar piling kako bi se makle sve odumrle stanice kože i sva ulja koja su na njoj.


5. Prilikom sušenja obrijane kože sa ručnikom nemojte kožu trljati kao da sutra ne postoji jer ovim postupkom samo još više iritirate već onako dovoljno iritiranu kožu. Lagano tapkajte ručnikom kako bi upili višak vode sa kože.

6. Nakon brijanja dobro nahranite kožu nogu sa što hidratantnijim losionima za tijelo, dok za intimno područje koristite kreme za lice za osjetljivu kožu koje ne sadrže loše sastojke i parfem. Najveća greška što žene rade je da za intimno područje koriste isti losion kao i za noge. To područje je već dovoljno iritirano samim brijanjem i ako ga adekvatno ne njegujete očekujte cijelo područje prepuno crvenih prištića. Sjetite se da je intimno područje osjetljivo kao i naše lice, zato mu pružite njegu kao što se odnosite prema vlastitom licu.

7. Ukoliko niste u mogućnosti ili ste zaboravili kupiti dobru pjenu za brijanje, možete se poslužiti regeneratorom za kosu. Regenerator također omekšava dlačice i one postaju pogodnije za brijanje, uz to britvica jako lijepo klizi po njemu.


8. Ukoliko ste se zapustile i intimno područje vam je doslovno obraslo i ne znate otkud početi sa brijanjem, prvu stvar što je potrebno napravit je pošišati dlačice. Nije potrebno šišati dlačice skroz uz kožu, potrebno ih je samo skratiti kako bi brijanje bilo ugodnije bez čupanja i zapinjanja dlačica u britvicu. Šišanje dlačica pomaže na način da se one manje petljaju, pa tu metodu koristite i u periodima kada vam brijanje nije prioritet.

Nadam se da su vam ovi savjeti bili od koristi. Ja sam jedna od onih koja sve radi britvicom jer imam previše osjetljivu kožu punu vidljivih kapilara da bi ju šokirala depilacijom. Nažalost već ide mi na živce brijanje svakih nekoliko dana...

Podijelite svoje savjete sa mnom… Kako se vi borite protiv crvenih prištića na intimnom području? Imate li za preporučiti koji proizvod za brijanje koji vas je oduševio?

*Slike iz ovog posta preuzete su sa interneta.

Kiss
Talisha

Broj komentara: 5:

  1. za sprječavanje prištića na intimnom podrućju mi se najbolje pokazala metoda da odmah nakon brijanja prođem s blazinicom natopljenom alkoholom po području gdje mi se inače najviše pojavljuju prištići i onda namažem aloe veru i/ili kantarionovo ulje. tako mažem na dan brijanja i idući dan dok se koža u potpunosti ne oporavi i od tad nemam ni prištiće ni crvenilo! nadam se da će pomoći

    OdgovoriIzbriši
  2. Savjeta nikad dosta :)
    zahvalila bi i Nii na prvom komentaru :D
    ne znam kaj mi se sad pocelo dogadat, al noge su mi pune pristica nakon brijanja, a nikad no nisam imala niti imam osjetljivu kozu. kad otkrijem neke kaj funkcionira javim :D

    Honey - blog Royal Lifestyle - Twitter - Instagram

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja imam osjetljivu kozu i sve su mi noge u donjem dijelu pune pristica :( jos uvijek trazim neki preparat kobi bi to stanje smirio...

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...