Stranice

20. veljače 2015.

Tangle Teezer vs. Hello Beauty Detangling Brush

Nakon zadnjeg duela gdje sam vam pokazala dva balzama i o kojem možete čitati ovdje, danas vam donosim dvije četke za raščešljavanje kose :) Već ste vjerojatno puno čitali o ovakvim četkama, kako ne čupaju, namijenjene su svim vrstama kose i lako se održavaju.


Moram priznati da na slici izgledaju kao dvije velike bube sa više nogu :D

Narančasto-žuta četka je Tangle Teezer kupljena na Beautybay stranici za 10 eura na popustu, inače košta oko 14 eura. Rozo-crna četka je Hello Beauty Detangling Brush kupljena u Bipi na popustu po cijeni od 44.90 kn, inače puna cijena je 54.90 kn. 



Već na prvi pogled ovako bočno mogu se odrediti neke značajne razlike, a to je dužina iglica koje su na Hello beauty četki duže od onih na Tangle Teezer četki. 

Tangle Teezer četka je velika dovoljno da stane u dlan, oblik joj je takav da prati linije dlana. Lijepo sjeda u dlan ali nisam fan takvih četki, više volim one sa ručkom jer kod jako zapetljanih dijelova zna izletit iz ruke :D


Hello Beauty četka po mojem mišljenju ima puno bolji dizajn jer ima ručku s kojom je puno jednostavnije raditi i kontrolirati samu četku.


A sada malo o onim bitnim razlikama...

Tangle Teezer ima jako mekane iglice koje su se već pomalo počele uništavati i kriviti, a moja kosa je ravna i tu i tamo se zapetlja u stražnjem dijelu od majica i raznih kapuljača. Sa Tangle Teezer četkom moje raščešljavanje duže traje jer više puta moram prolaziti kroz isti pramen kose jer TT iglice su previše kratke i mlitave. To je upravo ono što me živcira kod ove četke. 

Na slikama možete vidjeti kako su se iglice već iskrivile od raščešljavanja, što nije to malo sramotno za jednu tako razvikanu marku? 
Ispričavam se na vlasi kose koja je ostala na četki, skužila sam ju tek na slikama :D



Hello Beauty četka ima duže i kompaktnije iglice koje su tvrđe od TT-a, ali svejedno su nježne prema kosi. Njihova dužina mi više paše jer zahvate deblji pramen moje kose te brže i bolje ga raščešljavaju od TT-a.



Da skratim priču, moj favorit između ove dvije četke je definitivno Hello Beauty četka, zbog svog praktičnijeg oblika i dužih i kompaktnijih iglica, dok Tangle Teezer me totalno razočarala zbog mlitavih iglica koje se nakon malo korištenja iskrive i ne radi dovoljno dobro posao koji bi jedna takva četka trebala raditi.

Jeste li isprobali koju četku od navedenih? Kakvi vaši dojmovi o ovakvim četkama?

Kiss
Talisha

Broj komentara: 8:

  1. Ja nekako nisam ostala oduzevljena. Grozan mi je zvuk koji proizvodi ta cetka, a rascesljava kao i svaka druga cetka sa gustim fleksibilnim iglicama. Solidna mi je pri feniranju, ali isto nije najsretnije rijesenje jer ne prenosi dobro topli zrak, no opet, to joj niti nije funkcija.
    Za mene ovo nije promasena kupnja, ali nije niti nesto sto bi preporucila, a kosa mi je ravna i duga, petlja se najvise iza, i ako nije redovito cesljana, opcenito se voli upetljati malo vise. Nije mi jasno kako djevojkama sa kovrcavom kosom ovaj tip cetki odgovara, ali ocito je ovo jos jedan dokaz- sto ljudi, sto cudi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja ove cetke koristim samo za rascesljavanje, za napravit druge stvari poput konjskog repica itd koristim jednu drugu. ne feniram se tako da ove pretezito sluze za otpetljavanje, a pogotovo straznje strane koja kao tvoja ima fetis petljanja bas na tom djelu :D

      Izbriši
  2. potpisujem cijeli post i usporednu :D
    imam i jednu i drugu četku,,, i paralelno ih koristim,,, Hello Beauty mi je dalekoo bolja :D sve iz razloga koje si spomenula - duže iglice, bolje i lakše držanje u ruci, efikasno raščešljavanje i češljanje, a pri tom ne čupa i nije jako gruba...
    mene je u početku znala malo pogrebati po vlastištu, jer sam ju baš jako pritisnula uz glavu, mislila sam da je slaba kao TT, ali je 10 puta bolja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znaci nisam jedina, drago mi je to cuti, vec sam mislila da je samo moja TT tako mlitava :D jos kod tebe na postu sam bila napisala kako zelim probati hello beauty zbog duzine iglica, cvrstoce i drske, i drago mi je da jesam :)

      Izbriši
  3. Nisam isprobala niti jednu :D jer sam pobožno vjerna Macadamia verziji. Ne mogu bez nje i morat ću je uskoro mijenjati jer ju imam predugo i iglice su se malo iskrivile. :D TT nisam nikada kupila jer sam unaprijed znala kako će mi tu nedostajati prava drška :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, definitivno je lakse kad cetka ima drsku :)
      macadamia cetku nisam probala :)

      Izbriši
  4. Ja cu cim dodjem u HR kupiti ovu cetku i to bas zbof drske!!!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. super :) jer drska zbilja puno pomaze, a hello beauty cetka je jeftinija od ostalih razvikanih marki :)

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...